Wednesday, September 10, 2008

LA-TAHZAN

Sebagai permulaan, bukanlah hobi mahupun kegemaran masa lapang nak tulis2 nie esp nak tulis blog. Cuma mungkin ada sedikit kelapangan nak kongsi beberapa perkara pada sape2 yang berminat. Sekadar mengikut perkembangan zaman.. Juga aku rasa ada beberapa perkara penting yang aku rasa perlu aku kongsi bersama..


LA-TAHZAN (Don't be sad)..

وَلاَ تَهِنُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ ﴿١٣٩﴾


"Janganlah kamu bersikap lemah , dan janganlah (pula) kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi (darjatnya), jika kamu orang-orang yang beriman."

Tajuk blog nie terkesan dari satu peristiwa..
Ada satu masa yg aku sgt2 tertekan, byk laa plak mende2 yang pelik2 jadik dalam satu masa dan aku sedikit down masa tue. tatau nak buat ape dan hampir-hampir putus asa. Tiba-tiba ada laa budak2 ISSUA buat keje kat umah aku prepare utk satu event besar (rumah nie 'dulu' penah jadik office MASCA n ISSUA).. tgh derang kemas2 poster2, flyers, poster dll aku ternampak satu poster biru LA-TAHZAN, aku baca tafsiran ayat die dan tah mcm mane boleh terase plak..
kembali bersemangat lps tue.. poster tu aku tampal kat dinding umah nie, masih ade smpai skang.



so mungkin ade jugak org len boleh terkesan ngan ayat di atas, so aku kongsi laa kat blog nie..

7 comments:

goooooood girl said...

Good good good......

Zaid said...

huhu mongger dah ada blog!! :P

applepie said...

abg mong... x sia2 duduk rumah skali ngan mat...

Alhamdulillah.. syukur, insyaAllah satu hari nanti aku akan cube mengikut jejak langkah abg mong kite...

Semoga panjang umur & sentiasa dirahmati Allah pada masa hadapan...

Semoga saudara berjaya di dunia dan di akhirat kelak...

Munir said...

hahahhahahha. dulu condemn aku sgt. takpa2. tgk je lah nanti.

apa2 pon aku dah bosan tgk poster tu kat rumah kau. =P

isuzu_aizu said...

salam berbelog mong :)

mong, aku pun suke dgn 'la tahzan' nih. dulu sll ade senior aku aku hantar kat ym tiap2 hari potongan dr buku la tahzan nih. bile balik mesia, trus aku carik kat kedai buku, rupenye ade mcm2 versi. skang dah ade sebijik kat rumah. alhamdulillah, mmg menenangkan kalau dibaca :)

apepun, slmt berpuasa dan menambah amal di bulan rahmat ni. see u soon in msia insyaAllah~

ihsan_huhu said...

tinggi taraf ko nih..

IZRUL ZAINAL ABIDIN said...

Time kasih sume..
bkn nak tulis byk pon, sementara menganggur nie bleh laa kongsi2 sket apa yg patut..

munir: aku wasiat aa poster ni kat ko.. huhuu

Intan: OO yeah, balik raye kat Msia. masak best2 weh

Ihsan: aku copy paste jer.. huhuu