Monday, September 8, 2008

Entree


الحمد لله ، نحمده ونستعينه ونستغفره ، ونعوذ بالله من شرور أنفسنا ومن سيئات أعمالنا ، من يهده الله فلا مضل له ، ومن يضلل فلا هادي له ، وأشهد أن لا إله إلا الله وحده لا شريك له ، وأشهد أن محمدًا عبده ورسوله


sesungguhnya segala pujian adalah kepada Allah. Kita memujiNya, memohon pertolonganNya, memohon keampunanNya, dan berlindung dengan Allah dari segala keburukan diri kita dan keburukan segala amalan kita. Sesiapa yang Allah memberi petunjuk kepadanya maka tiada kesesatan baginya dan sesiapa yang disesatkan maka tiada petunjuk baginya. Aku menjadi saksi bahawa tiada tuhan yang berhak diabdikan melainkan Allah yang satu tiada sekutu bagiNya, dan aku menjadi saksi bahawa Muhammad itu adalah abdiNya dan rasulNya.

5 comments:

lasiaf87 said...

selamat datang ke dunia blog.. hehe.. semoga perkongsian memberi manfaat kepada semuanya.. amin..

selamat menulis~

IZRUL ZAINAL ABIDIN said...

Terima Kasih..

Munir said...

panas2 kau punye latest post tu kan. so aku memilih untuk megomen kat post yg tak ramai org. sbb aku tak leh serious2 sgt kot. hahahha.

mantap ah kau punye post baru tu. serious mendalam. wei nanti dah ada number malaysia sound2 ah. c ya bro.

btw, check blog aku. ada special post unutk kau. baca semua benda.

Fawwaz said...

ade x version yg ade baris?
xle nk bace ar.. huhu.. x power arab..

IZRUL ZAINAL ABIDIN said...

munir: wakakaka aku dah bace dah post tue.. waaa sweetttt gilerrr wehhh.. kalo awek bace nih mesti cair aaa.. thanks a lot.. lu mmg sweet aa bro.. sweet talker.. huhuhuu
ko dah ade no msia aku kan.. takyah kasik aa

fawwas: aku tadek aa version yg baris punye.. tapi bace die beh kurang camni..
Innal hamdulillah nahmaduhu wa nastainuhu wa nastagfiruhu wa na'uzu billahi min shururi anfusina wa min sayyiati a'malina may yahdihillahu fala mudillallah wa may yudlill fala hadiyala..
kalo ko nak full version punye ko taip jer kat google..
kalo nak dgr camne bace die, ko bleh tgk kat u tube, carik dr maza aka ust asri aka mufti perlis. try aa mane2 die selalu bace sebelom ceramah2 die.. time kasih kerana bertanya..